Presentatie

Media

Lezingen en rondleidingen

Social media

Een belangrijk onderdeel van mijn activiteiten is het zichtbaar maken van de collecties en tentoonstellingen waar ik mee te maken heb.
Ik vind het belangrijk en ook erg leuk om kunst- en cultuurprojecten actief voor het voetlicht te brengen. Natuurlijk wil ik dat iedereen naar mijn tentoonstellingen komt kijken.  
Ik doe dit via de reguliere media, maar ook via de social media als facebook en instagram.
Ik hou daarnaast van het geven van lezingen en rondleidingen omdat ik daarin meer kan vertellen over het thema, de kunstwerken en de kunstenaars.

Media

De afgelopen jaren heb ik regelmatig meegewerkt aan radio- en tv-programma’s. 
Voor het Theater Instituut Nederland (TIN) was ik het gezicht van de collectie in de media, tijdens de strijd om als Theatermuseum een doorstart te kunnen maken. O.a. voor RTV-NH hield ik een fel betoog om het behoud van de collectie onder de aandacht te brengen en voor Shownieuws mocht ik Huub Stapel in het depot rondleiden. Ook werd ik door Jeroen Wielaert geïnterviewd voor Radio 1 en was ik uitgenodigd op de koffie bij Myrna Goossen in het tv-programma Koffiemax.
Voor Museum IJsselstein (MIJ) heb ik regelmatig op radio en televisie verteld over het museum en over de tentoonstellingen. Zoals in het filmpje voor RTL over de tentoonstelling Eigentijds Vlechtwerk bij MIJ.
Video afspelen

Lezingen &

Rondleidingen

Ik hou regelmatig lezingen om tentoonstellingen in een breder historisch kader te plaatsen en daarmee nog meer verdieping aan te brengen.
Dit doe ik ook graag door middel van audiotours en nog liever door rondleidingen. Vooral het persoonlijke contact met de bezoekers vind ik plezierig omdat daar soms hele onverwachte vragen en opmerkingen uit voort komen. Die wisselwerking vind ik interessant.

 

Ook vind ik het belangrijk om nieuwe presentatie methodes toe te passen. Zoals Visual Thinking. Een strategie om bezoekers langer te laten  kijken dan de reguliere halve minuut per kunstwerk. Door het stellen van onverwachte vragen bij de kunstwerken worden mensen uitgedaagd om beter te kijken en om met anderen over de werken in gesprek te gaan. Voor MIJ hadden we de strategie Visual Thinking vertaald als Kijkend denken bij MIJ.

Social media

Op social media (facebook en instagram) post ik berichten en filmpjes om mensen te informeren en om ze te verleiden de tentoonstellingen te komen bezoeken. Of om aandacht te vragen voor museumcollecties zoals bij de bedreigde collectie van TIN.

Tijdens de actiemaand in 2012 heb ik TIN medewerkers gevraagd om iets te schrijven over hun favoriete collectiestuk. Dat leverde een maand lang hele diverse stukken op waarmee de actieve betrokkenheid van de medewerkers en het belang van de omvangrijke theatercollectie zichtbaar gemaakt werd.

Om met name jonge kunstenaars onder de aandacht te brengen, organiseer ik graag interviewsessies waarbij ze hun eigen werk kunnen presenteren en in gesprek kunnen gaan met bezoekers. Verder maak ik filmpjes voor op social media. Zoals in de video hiernaast,  over het werk van Thijs Rijkers.
Video afspelen